Bijzondere leden

Onze vereniging kent een rijke historie. Daar horen natuurlijk markante figuren bij die veel voor onze vereniging betekenen en/of betekend hebben. Hieronder is in het kort terug te lezen wleke leden dat zijn.


***deze pagina is nog onder constructie***

 

Ereleden

sander-kreukniet

Sander Kreukniet

Sander is herkenbaar aan zijn zwarte pet, met clubspeld. Als schipper van zijn Elan 331 heeft hij naam en faam gemaakt, de Elan was het snelste schip van de vereniging. Sander trad toe aan de wedstrijdcommissie na een maand lidmaatschap, en is later Kick van Bladeren opgevolgd als Voorzitter van de hele vereniging. Sander was actief als Armada commandant bij de Zeezeilcommissie en deed mee aan de Northsea Regatta. Ook organiseerde hij met de Zeezeilcommissie oversteken naar the UK en tochten naar België, waar hij de vloot adviseerde door zijn jarenlange ervaring.
Als hoofdredacteur van De Grommer was hij niet alleen verantwoordelijk over de Grommer, maar schreef hij zelf verslagen over tochten in b.v. Griekenland of over het wegbrengen van de boot van Jos Dorrestein naar Porto. Tevens hield hij winterlezingen in het Clubhuis over deze tochten.
De laatste jaren was Sander door zijn hoge leeftijd alleen nog actief bij het Coastal Rowing. Tegenwoordig laat hij zich graag verwennen op een cruiseschip naar verre oorden, samen met zijn vrouw Marie-Julie.

bert-piels

Bert Piels

Bert heeft zich altijd zeer actief ingezet in de vereniging. Van bestuurslid tot commissielid tot redacteur. Vooral als Voorzitter heeft hij erg veel voor de vereniging betekent. Bert weet mensen een plek en een basis te geven van waaruit de mooiste dingen zijn ontstaan. Denk hierbij aan een basis te bieden voor de J/80 vloot, of door het op tijd inzetten op coastal rowing heeft Bert gezorgd voor een solide basis, inclusief een fysieke plek op de haven om het roeien verder uit te breiden. Ook de verhuizing van het clubhuis naar de voorzijde (huidige locatie) is een voorbeeld van de goede betrekkingen die Bert heeft weten te realiseren met de haven. Deze nieuwe plek, zorgt voor zichtbare aanwezigheid en groeiende belangstelling, zoals het almaar groter groeiende jeugdzeilen. Ook dit is een belangrijke pijler voor de vereniging. Bert is altijd positief, energiek en hij stelt de Roei-en zeilvereniging in volle breedte altijd op de eerste plaats.

 

 

Leden van Verdienste

rob-van-den-akker

Rob van den akker

Vanaf 2002 is Rob als assistent en later als wedstrijdleider actief betrokken geweest bij de organisatie van wedstrijden als de Naarden Open, de fameuze Hooikist, de EemDeltaRace, de J22 clubkampioenschappen, de 7-uurs van Naarden en niet te vergeten de Woensdag Avond Competitie. Hij heeft zich naast deze organisatorische taken ook ingezet voor het tot stand komen en toepassen van de juiste SW handicaps en opgetreden als jurylid bij de Harington jeugdwedstrijden.
Met zijn inzet en activiteiten heeft Rob van den Akker een belangrijke bijdrage geleverd aan een gezonde en plezierige ontwikkeling van het wedstrijdzeilen binnen de Roei & Zeilvereniging ‘Naarden’.

persoon-anoniem

Fleur van Bladeren

De familie Van Bladeren heeft sowieso veel voor onze vereniging betekent. Zowel in de professionalisering van jeugdzeilen en vereniging als daarna het clubhuis. Dochter Fleur is nog steeds zeer actief bij ons en is al weer enige jaren verantwoordelijk voor het jeugdzeilen. Fleur is al lid sinds halverwege jaren 80 en heeft diverse functies bekleed in het bestuur en in commissies gezeten. Van jeugdlid tot bestuurslid tot de toercommissie, en van Jeugdzeilen tot de Lustrumcommissie.

bernard-holsboer

Bernard Holsboer

Bernard is in 2007 begonnen met zeilen vanaf de steiger bij zijn woning in het Naarderbos en sinds 2012 actief in de wedstrijdcommissie. Iedere nieuwe buurman of buurvrouw werd actief benaderd om ook J/80 te kopen en bij de R&ZV Naarden te gaan zeilen. Zijn streven was om meer dan 5 boten aan de start te krijgen, zodat de eeuwige discussie over de SW getallen aan hem voorbij zouden gaan.
De hoeveelheid varende J/80’s hadden aantrekkingskracht voor meer J/80’s. Bernard heeft het voordeel dat hij aan het Gooimeer woont, en dat hij vanuit zijn tuin kan zie hoe de wind staat. Dat maakt hem ook de onmisbare schakel voor de baankeuzes iedere Woensdagavond. In 2015 had Bernard het plan om de winter door te zeilen. Samen met Jachthaven Naarden legde hij de basis voor de Frostbite Cup. Door de professionele starts, goede banen en data verwerking, wist Bernard ook het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) naar Naarden te halen. Beide zijn grootse spektakels met meer dan 25 J/80's aan de start. Zo mogen we Bernard wel de "Founding Father" noemen van de J/80 klasse in Naarden. Bernard heeft hiermee de R&ZV Naarden op de kaart gezet, als de thuisbasis voor de J/80.

frans-douque

Frans Douqué

Tussen 1996 en 2004 hadden we geen roeiers totdat in 2004 de "Founding Fathers" de Gooimeermin kochten en zeeroeien introduceerden. Frans Douqué is één van die Founding Fathers. Ook onder het voorzitterschap van Frans Douqué zijn de roeiers na 2018 weer gegroeid naar een betaanswaardig aantal. De afsplisting van een aantal roeiers in die tijd ging niet zonder slag of stoot. Frans bleef onze vereniging steunen waar hij maar kon. Ook nu kun je op Frans bouwen en is hij nooit te beroerd mee te denken of zijn handen uit de mouwen te steken. We zijn Frans zeer erkentelijk voor al zijn verrichte werk voor de vereniging!

persoon-anoniem

Iet Kuhn-Dura

Hier komt tekst over Iet.

persoon-anoniem

Wim Piet van Erven Dorens

Hier komt tekst over Wim Piet

BINNENKORT

2022 Activiteit
11 december
zondag (deel 4 / 7)
11:00 tot
16:00
Frostbite Cup 2022/2023
Jachthaven Naarden
16 december
vrijdag
16:00 tot
20:00
Besloten bijeenkomst Jachthaven Naarden
Het Behouden Huys
2023
22 januari
zondag (deel 5 / 7)
11:00 tot
16:00
Frostbite Cup 2022/2023
Jachthaven Naarden
12 februari
zondag (deel 6 / 7)
11:00 tot
16:00
Frostbite Cup 2022/2023
Jachthaven Naarden
19 maart
zondag (deel 7 / 7)
11:00 tot
16:00
Frostbite Cup 2022/2023
Jachthaven Naarden

LAATSTE NIEUWS

SW of ORC? Uitslag poll bekend

De uitslag van de poll is bekend en uitgebreid besproken binnen de wedcie. De grootste groep maakt het niet uit of had een voorkeur voor het één en... Lees meer

Aanmelden jeugdzeilen 2023

Wil je in 2023 ook komen jeugdzeilen? Dat kan in een optimist als beginner of al (enigzins) ervaren zeiler, of in een Splash of gezellig met z'n tw... Lees meer

Algemene Leden Vergadering

De najaars ALV! Op deze avond kijken we terug op afgelopen seizoen en met name ook naar het Lustrum jaar. Wie zitten er nog in het bestuur en k... Lees meer

Slotdag Jeugdzeilen

Voor a.s. zondag 25 september hebben we nog een leuk programma voor het jeugdzeilen! We gaan alsnog de wedstrijd varen en daarna diploma/vorderings... Lees meer

Contact

Wij zijn bereikbaar via ofni.[antispam].@rzvnaarden.nl