Bijzondere leden

Onze vereniging kent een rijke historie. Daar horen natuurlijk markante figuren bij die veel voor onze vereniging betekenen en/of betekend hebben. Hieronder is in het kort terug te lezen wleke leden dat zijn.

Ereleden

sander-kreukniet

Sander Kreukniet

Sander is herkenbaar aan zijn zwarte pet, met clubspeld. Als schipper van zijn Elan 331 heeft hij naam en faam gemaakt, de Elan was het snelste schip van de vereniging. Sander trad toe aan de wedstrijdcommissie na een maand lidmaatschap, en is later Kick van Bladeren opgevolgd als Voorzitter van de hele vereniging. Sander was actief als Armada commandant bij de Zeezeilcommissie en deed mee aan de Northsea Regatta. Ook organiseerde hij met de Zeezeilcommissie oversteken naar the UK en tochten naar België, waar hij de vloot adviseerde door zijn jarenlange ervaring.
Als hoofdredacteur van De Grommer was hij niet alleen verantwoordelijk over de Grommer, maar schreef hij zelf verslagen over tochten in b.v. Griekenland of over het wegbrengen van de boot van Jos Dorrestein naar Porto. Tevens hield hij winterlezingen in het Clubhuis over deze tochten.
De laatste jaren was Sander door zijn hoge leeftijd alleen nog actief bij het Coastal Rowing. Tegenwoordig laat hij zich graag verwennen op een cruiseschip naar verre oorden, samen met zijn vrouw Marie-Julie.

bert-piels

Bert Piels

Bert heeft zich altijd zeer actief ingezet in de vereniging. Van bestuurslid tot commissielid tot redacteur. Vooral als Voorzitter heeft hij erg veel voor de vereniging betekent. Bert weet mensen een plek en een basis te geven van waaruit de mooiste dingen zijn ontstaan. Denk hierbij aan een basis te bieden voor de J/80 vloot, of door het op tijd inzetten op coastal rowing heeft Bert gezorgd voor een solide basis, inclusief een fysieke plek op de haven om het roeien verder uit te breiden. Ook de verhuizing van het clubhuis naar de voorzijde (huidige locatie) is een voorbeeld van de goede betrekkingen die Bert heeft weten te realiseren met de haven. Deze nieuwe plek, zorgt voor zichtbare aanwezigheid en groeiende belangstelling, zoals het almaar groter groeiende jeugdzeilen. Ook dit is een belangrijke pijler voor de vereniging. Bert is altijd positief, energiek en hij stelt de Roei-en zeilvereniging in volle breedte altijd op de eerste plaats.

 

 

Leden van Verdienste

rob-van-den-akker

Rob van den akker

Vanaf 2002 is Rob als assistent en later als wedstrijdleider actief betrokken geweest bij de organisatie van wedstrijden als de Naarden Open, de fameuze Hooikist, de EemDeltaRace, de J22 clubkampioenschappen, de 7-uurs van Naarden en niet te vergeten de Woensdag Avond Competitie. Hij heeft zich naast deze organisatorische taken ook ingezet voor het tot stand komen en toepassen van de juiste SW handicaps en opgetreden als jurylid bij de Harington jeugdwedstrijden.
Met zijn inzet en activiteiten heeft Rob van den Akker een belangrijke bijdrage geleverd aan een gezonde en plezierige ontwikkeling van het wedstrijdzeilen binnen de Roei & Zeilvereniging ‘Naarden’.

xander-bianchi

Xander Bianchi

Al ver voor Corona zat Xander in de wedstrijdcommissie. Toen Gea in 2020 stopte nam Xander het stokje over. Met zijn kennis en enthousiasme leidt hij de WAC vloot en is Xander enorm betrokken bij al het reilen en zeilen van de vereniging. Als we gaan klussen meldt Xander zich. Als iemand problemen met zijn/haar motor heeft, is hij niet te beroerd te helpen. Zoeken we een bijvoorbeeld rib, heeft hij een zinvolle mening. Je kan hem voor veel zaken vragen. Ook als het niet uitkomt weet Xander snel op een ander moment tijd te maken, want de vereniging gaat hem aan het hart.

 

fleur-van-bladeren

Fleur van Bladeren

De familie Van Bladeren heeft sowieso veel voor onze vereniging betekent. Zowel in de professionalisering van jeugdzeilen en vereniging als daarna het clubhuis. Dochter Fleur is nog steeds zeer actief bij ons en is al weer enige jaren verantwoordelijk voor het jeugdzeilen. Fleur is al lid sinds halverwege jaren 80 en heeft diverse functies bekleed in het bestuur en in commissies gezeten. Van jeugdlid tot bestuurslid tot de toercommissie, en van Jeugdzeilen tot de Lustrumcommissie.

frans-douque

Frans Douqué

Tussen 1996 en 2004 hadden we geen roeiers totdat in 2004 de "Founding Fathers" de Gooimeermin kochten en zeeroeien introduceerden. Frans Douqué is één van die Founding Fathers. Ook onder het voorzitterschap van Frans Douqué zijn de roeiers na 2018 weer gegroeid naar een betaanswaardig aantal. De afsplisting van een aantal roeiers in die tijd ging niet zonder slag of stoot. Frans bleef onze vereniging steunen waar hij maar kon. Ook nu kun je op Frans bouwen en is hij nooit te beroerd mee te denken of zijn handen uit de mouwen te steken. We zijn Frans zeer erkentelijk voor al zijn verrichte werk voor de vereniging!

bernard-holsboer

Bernard Holsboer

Bernard is in 2007 begonnen met zeilen vanaf de steiger bij zijn woning in het Naarderbos en sinds 2012 actief in de wedstrijdcommissie.
De hoeveelheid varende J/80’s hadden aantrekkingskracht voor meer J/80’s. Bernard heeft het voordeel dat hij aan het Gooimeer woont, en dat hij vanuit zijn tuin kan zie hoe de wind staat. Dat maakt hem ook de onmisbare schakel voor de baankeuzes iedere Woensdagavond. In 2015 had Bernard het plan om de winter door te zeilen. Samen met Jachthaven Naarden legde hij de basis voor de Frostbite Cup. Door de professionele starts, goede banen en data verwerking, wist Bernard ook het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) naar Naarden te halen. Beide zijn grootse spektakels met meer dan 25 J/80's aan de start. Zo mogen we Bernard wel de "Founding Father" noemen van de J/80 klasse in Naarden. Bernard heeft hiermee de R&ZV Naarden op de kaart gezet, als de thuisbasis voor de J/80.

iet-en-wim-piet

Iet Kuhn-Dura en Wim Piet van Erven Dorens

Bij een vereniging als de onze moet steeds weer een hele hoop werk worden verzet, moet ook van alles worden geregeld en gecommuniceerd om de club in zijn verschillende geledingen draaiende te houden. Dat is in feite allemaal vrijwilligerswerk. Gelukkig heeft de vereniging steeds weer mensen onder haar leden die bereid zijn al dat werk te verzetten. Aan twee van hen, nl. Iet Kuhn-Dura en Wim Piet van Erven Dorens, die zich jarenlang in verschillende hoedanigheden voor de vereniging verdienstelijk hebben gemaakt – onder meer toen al ca. 9 jaar als barkeeper in het Behouden Huys – is tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 2009 als blijk van erkentelijkheid daarvoor de Tjebbe Huesespeld uitgereikt, tegenwoordig bekend als Lid van Verdienste.
Overigens hebben Iet en Wim Piet deze rol in het clubhuis vervuld tot het moment dat wij naar de voorzijde zijn verhuisd in 2017.

otto

Otto van der Wal

Otto zit al geruime tijd in de roeicommissie en zet zich in om deze afdeling te ondersteunen en saamhorigheid te geven. Dat is niet altijd makkelijk. De roeiers roeien in kleinere clubjes op verschillende dagen en zien elkaar niet vaak gezamenlijk, zoals de zeilers elkaar op woensdagavond wel zien. Ook als er onderhoud gepleegd moet worden aan de roeivloot is Otto van de partij.
Daarnaast is Otto al enige jaren de beheerder van ons clubhuis. Hier regelt hij met name de barbezetting met instructies, zorgt dat de voorraad op orde blijft en de agenda wordt bijgewerkt.
Handig als Otto is, is Otto ook actief klusser om het clubhuis wat te moderniseren.
De vereniging kan op Otto bouwen en hopelijk blijft dat nog even zo.

BINNENKORT

2024 Activiteit
24 juli
woensdag (deel 17 / 25)
WAC WoensdagAvondCompetitie Zeilen
Gooimeer
24 juli
woensdag (deel 17 / 24)
WAC'R Woensdag Avond Coastal Roeien
het Behouden Loodsje
31 juli
woensdag (deel 18 / 25)
WAC WoensdagAvondCompetitie Zeilen
Gooimeer
31 juli
woensdag (deel 18 / 24)
WAC'R Woensdag Avond Coastal Roeien
het Behouden Loodsje
7 augustus
woensdag (deel 19 / 25)
WAC WoensdagAvondCompetitie Zeilen
Gooimeer

LAATSTE NIEUWS

Workshop "Boordnet" zeilboot

Op 9 oktober organiseren we een gratis workshop "Boordnet". Jelle Sieswerda is bereid om bij R&ZVN deze unieke workshop te geven!In deze workshop w... Lees meer

Thema Grand Finale bekend

Het thema voor onze jaarlijkse slotdag is bekend: Oktoberfest. Oktoberfest dus op zaterdag 14 september  :-). Hoe het Oktoberfest de wereld verove... Lees meer

Oranje avond

Sinds 10 juli van dit jaar hebben we een vergunning om TV uitzendingen te presenteren op groot doek. Leuk voor de EK wedstrijden of de Olympische S... Lees meer

Samenwerking R&ZVN en Roeivereniging Naarden

Afgelopen maandag hebben we de samenwerking met Roeivereniging Naarden geformaliseerd per 1 juli 2024.René Kemps (voorzitter R&ZV Naarden) en Hugo ... Lees meer

Contact

Wij zijn bereikbaar via ofni.[antispam].@rzvnaarden.nl