COASTAL ROWING OP IJSSELMEER EN RANDMEREN

Sinds 2004 heeft de vereniging weer een actieve roeiafdeling. Dankzij de financiering door o.a. een aantal bewoners uit het Naarderbos (Founding Fathers) kon onze eerste boot aangeschaft worden. Deze zelfde groep mensen hebben ook met gezamenlijke inspanning het  roeivlot, de materiaalkist en het loodsje gebouwd en de lopende reparaties en onderhoud gepleegd en doen dat nog steeds.

Binnen de Roei- & Zeilvereniging houden ruim 50 roei(st)ers zich bezig met het zeeroeien, ofwel roeien op open water, ook Coastal Rowing genoemd. Hiervoor zijn speciaal ontwikkelde “yole de mers”  en “Swift”aangeschaft: zelflozende boten en dus veilig voor het roeien op open water zoals het IJsselmeer.

De leden beschikken thans over een viertal boten: drie gestuurde 4 (Gooimeermin, IJmeermin en De Blauwe Vogel) en een ongestuurde 2 (Ons Dubbeltje).Met de meest recente aankoop van De Blauwe Vogel hebben we een zelfde soort boot als de “De IJmeermin” en is het voor ons mogelijk om onderlinge wedstrijden te organiseren. De boten liggen in de Jachthaven Naarden, waar we kunnen beschikken over een loods, trailerhelling en een eigen roeivlot en opslag voor de riemen.

Roeien op open water (Coastal Rowing) zit enorm in de lift nu bekend is dat deze sport als demo sport is toegelaten op de Olympische Spelen van 2020.

Sportief, gezond en gezellig

Roeien; Full body work-out

Wat roeien zo intensief maakt, is dat het je hele lichaam aan het werk zet. Meer dan 80% van je spieren wordt bij 1 haal gebruikt. Vandaar dat roeien ook wel een full body work-out wordt genoemd. Het helpt je niet alleen met het verliezen van je zwembandjes en het verbeteren van je conditie, maar ook bij het vergroten van je spiermassa en het definiëren van je spieren. Welke spieren je traint en in welke mate je ze traint heeft alles te maken met een goede roeitechniek. Het merendeel van zeeroeiers roeit wekelijks in ploegverband 1 tot 2 uur. Bij enkele ploegen staat het sportieve voorop: zij roeien in stevig tempo over grotere afstanden en nemen deel aan wedstrijden. Maar dat geldt ook voor de andere teams.

Gezelligheid

Bij de meeste ploegen staat echter de gezelligheid hoog aangeschreven maar ook hier wordt sportief geroeid: zij roeien veelal naar Muiderberg of Huizen en drinken samen een kop koffie alvorens weer naar de jachthaven terug te roeien. Ook kan afloop van het mooie clubhuis van de R&ZVN gebruik gemaakt worden als nazit onder genot van koffie, thee of water.

Oproep voor meer roei-deelnemers

Lijkt het u ook leuk om op open water te roeien? Laat het ons weten. Wij helpen u graag het roeien onder de knie te krijgen. De andere roeiers kunnen u vertellen wat een leuke sport het is, zomer en winter! En altijd met een voldaan gevoel terug in de haven.

BINNENKORT

2022 Activiteit
1 juni
woensdag (deel 8 / 23)
19:30 tot
22:00
WAC'R: WoensdagAvondCompetitie Roeien
3 juni
vrijdag (deel 1 / 4)
22:00 tot
15:00
Scheveningen Vice-Versa
IJmuiden
4 juni
zaterdag (deel 2 / 4)
22:00 tot
15:00
Scheveningen Vice-Versa
IJmuiden
5 juni
zondag (deel 3 / 4)
22:00 tot
15:00
Scheveningen Vice-Versa
IJmuiden
6 juni
maandag (deel 4 / 4)
22:00 tot
15:00
Scheveningen Vice-Versa
IJmuiden

LAATSTE NIEUWS

Scheveningen Vice-Versa

In het Pinksterweekend organiseert Team Windrose met haar bemanning voor onze leden een tocht over zee naar Scheveningen en weer te... Lees meer

1e lesdag Jeugdzeilen zit er op!

  Yes! We zijn weer begonnen! Jeugdzeilen, prachtig weer, gezelligheid, enthousiaste Kids & ouders, en onze wedstrijd groep kwam met 3 prijzen te... Lees meer

SRC Marifooncursus zeer geslaagd

Zaterdag 16 april was het zo ver! In het clubhuis werd een heuse marifooncursus gegeven. 12 enthousiaste deelnemers werden, door Geert-Jan van A... Lees meer

Lokale helden houden Nederlandse J/80 titel in eigen land

Ze waren elkaar al op het water aan het feliciteren met de overwinning na de laatste wedstrijd; het Nederlandse JSB team en het Belgische team Sea ... Lees meer

Contact

De roeicommissie is bereikbaar via neieor.[antispam].@rzvnaarden.nl