Privacy Beleid

Roei- en Zeilvereniging Naarden (hierna “RZV NAARDEN”) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Met dit Privacy Beleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. RZV NAARDEN houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy Beleid;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als RZV NAARDEN zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy Beleid, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

Roei- en Zeilvereniging Naarden
Onderwal 10a
1411 LV Naarden
siraterces.[antispam].@rzvnaarden.nl

Verwerking van persoonsgegevens van Leden en Donateurs

Uw persoonsgegevens worden door de RZV NAARDEN verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden: 

  • Om uw lidmaatschap te kunnen registreren en beheren;
  • Het versturen van de nieuwsbrieven en uitnodigingen;
  • Om uw activiteiten en deelname aan door ons georganiseerde evenementen te kunnen registreren;
  • Ten behoeve van het publiceren van foto’s en/of filmpjes op de website of in andere publicaties van de vereniging verspreid onder de leden. De leden en donateurs zien af van portretrecht van foto’s en/of filmpjes gemaakt tijdens activiteiten van de vereniging.

Voor bovenstaande doelstellingen kunnen wij onder andere de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam en voorletters;
  • Achternaam en evt. tussenvoegsel(s);
  • Telefoonnummer;
  • Huisadres;
  • E-mailadres;
  • Geboortedatum;
  • Geslacht;
  • Bankrekeningnummer;
  • Bootgegevens van boot waarin wordt deelgenomen aan onze activiteiten en/of evenementen. Hierbij dolen we op bootnaam, type, handicapgegevens en zeilnummer.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden. Zo kunnen wij gebruik maken van een derde partij voor: 

  • De opslag van de ledenadministratie;
  • Het verzorgen van de internetomgeving van het AVG-programma;
  • Het verzorgen van de (financiële) administratie;
  • Het verzorgen van nieuwsbrieven en uitnodigingen.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger. Uitzondering hierop is uitwisseling gegevens met Watersportverbond.

Bewaartermijn

RZV NAARDEN bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen: 

  • Alle personen die namens RZV NAARDEN van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken. Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van ons Privacy Beleid nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

Contactgegevens

Roei- en Zeilvereniging Naarden
Onderwal 10a
1411 LV Naarden
siraterces.[antispam].@rzvnaarden.nl

 

BINNENKORT

2022 Activiteit
6 oktober
donderdag (deel 2 / 3)
Besloten training Jachthaven Naarden
Het Behouden Huys
9 oktober
zondag (deel 1 / 7)
Frostbite Cup 2022/2023
Jachthaven Naarden
13 oktober
donderdag (deel 3 / 3)
Besloten training Jachthaven Naarden
Het Behouden Huys
18 oktober
dinsdag
Vergadering Jachthaven Naarden Hans Schrauwen
Het Behouden Huys
6 november
zondag (deel 2 / 7)
Frostbite Cup 2022/2023
Jachthaven Naarden

Slotdag Jeugdzeilen

Voor a.s. zondag 25 september hebben we nog een leuk programma voor het jeugdzeilen! We gaan alsnog de wedstrijd varen en daarna diploma/vorderingstaat uitreiken onder het genot van een borrel en poffertjes en popcorn... Lees meer

Wintercompetitie op zondag: WinterWAC

Vanaf dit seizoen kan je in de wintermaanden 1 keer per maand varen in wedstrijdverband op zondag. Hoe leuk en lekker is dat! We beginnen na de pinguïncup van Almere aan een serie van 6 wedstrijden ... Lees meer

Lustrum ZONDAG GEANNULEERD

In verband met de weersverwachting voor zondag 18 september, is het programma van die dag geannuleerd. Informatie over of en hoe we dit programma kunnen inhalen, volgt snel. De BBQ, Grabbelshow en Disco op zaterdagav... Lees meer

Loten voor de Grabbelshow

Voor de Grabbelshow hebben wij voor prachtige kado’s gezorgd die je kunt winnen. Wat moet je doen? Koop hier heel veel lootjes!Met de opbrengst van de lootjes kunnen we iets nuttigs voor de club realiseren. Wat dat i... Lees meer