Veel gestelde vragen mbt het Jeugdzeilen

Wat “krijg” ik voor het lesgeld?

Het lesgeld dekt de lopende kosten die wij als Vereniging moeten maken om een veilige en aantrekkelijke lesomgeving te faciliteren. Denk daarbij aan afschrijving voor BB motoren en begeleidings-rubberboten, lesmaterialen, lopende kosten zoals brandstof, CWO bijdrage en ook bokalen voor de afsluitende Harington wedstrijd.

Hoeveel bedraagt het lidmaatschap van de Hoofdvereniging?

Zie informatie Tarieven Jeugdzeilen.

Ik kan zelf ( als ouder) niet zeilen! Hoe kan ik dan wel actief bijdragen aan de club?

Enthousiasme en een “handen uit de mouwen” mentaliteit zijn de belangrijkste voorwaarden. Alles is aan te leren en bij de indeling van de instructeurs/begeleiders wordt hier rekening mee gehouden. Zodoende vindt er ook kennis-overdracht plaats. Daarnaast zijn er ook andere taken zoals helpen op de wal, onderhouden van materiaal en bardiensten.

Wanneer wordt er niet gevaren?

Ga er maar van uit dat er (bijna) altijd gevaren wordt! Alleen bij serieuze onweersdreiging of storm gaan we niet het water op. Die zeldzame dagen worden gebruikt voor een stuk theoretische kennis-overdracht. De les gaat dus altijd door.

Welke kleding heeft mijn kind/tiener nodig?

Goede kleding is belangrijk! Als uw kind het koud heeft of nat wordt gaat de lol er snel af en kan ook angst snel opkomen. Ideaal is een wetsuit met surf/zeilschoentjes en een windstopper (jackje). Een reddingsvest is verplicht vanaf het moment dat kinderen zich nabij of op het water gaan begeven. Met een reddingsvest wordt hier expliciet een vest met kraag bedoeld! Als een kind wat meer zeilervaring heeft zeilt een zwemvest (zonder kraag) prettiger.

Ik heb een ander type eigen boot voor mijn kind. Kan ik hiermee les krijgen?

Nee, helaas niet! De keuze voor de Optimist is bewust gemaakt. Als vereniging willen wij ook graag uniformiteit uitstralen naar elkaar en ook bij wedstrijdjes varen vergemakkelijkt dit de onderlinge uitdaging. Bij vragen, neem gerust contact met ons op.

Ik heb geen eigen boot. Kan ik er één huren?

Er zit een boot bij het lesgeld inbegrepen. Ga naar de pagina Tarieven Jeugdzeilen voor de kosten.

Ik wil wel actief bijdragen als ouder maar heb nog meer kleine kinderen die nog niet aan zeilen toe zijn. Kan iemand op ze passen als ik het water op ga?

Daarin kunnen we helaas niet voorzien. De verantwoordelijkheid van uw kind(eren) ligt bij U als ouder. Wel zijn alle ouders zich ervan bewust dat kinderen risico lopen en zullen, gezamenlijk, er op letten dat er geen excessen optreden.

Overige vragen?

Heeft u nog meer vragen, neem dan contact met ons op via liezdguej.[antispam].@rzvnaarden.nl

BINNENKORT

2024 Activiteit
23 mei
donderdag
Gereserveerd Jachthaven Naarden
'Het Behouden Huys'
25 mei
zaterdag
BBQ Hooikistrace
Het Behouden Huys
26 mei
zondag (deel 2 / 11)
Jeugdzeilles 10u-12:30u of 13:30u-16u
Clubhuis en Gooimeer
31 mei
vrijdag
Clubhuis gereserveerd voor Vaarplezier
Het 'Behouden Huys'
2 juni
zondag (deel 3 / 11)
Jeugdzeilles 10u-12:30u of 13:30u-16u
Clubhuis en Gooimeer

LAATSTE JEUGDZEILNIEUWS

VANDAAG OPEN DAG incl Tweedehands (ruil)beurs

Vandaag is er een Open Dag op onze vereniging. Vanaf 12:00 uur is er een programma voor Coastal Rowing en vanaf 13:00 uur is er een kennismaking ... Lees meer

Het jeugdzeilseizoen gaat (bijna) beginnen

Het nieuwe seizoen komt er alweer bijna aan! We hebben er enorm veel zin in om alle jeugd en ouders weer te ontvangen. Met de nieuwe inschrijvingen... Lees meer

20% korting bij Vaarplezier

Onze "buurman" Vaarplezier Zeilschool Naarden verzorgt vaarbewijs cursussen met theorie én theorie-op-de-boot. Voor zowel Klein Vaarbewijs 1, Klein... Lees meer

Voorjaars ALV

De voorjaars ALV! Op woensdagavond 27 maart zijn de cijfers van vorig jaar 2023 bekend en gaan we het er eens over hebben. Een mooie jaarreken... Lees meer

CONTACT

Jeugdzeilen is bereikbaar via neliezdguej@rzvnaarden.nl