Veel gestelde vragen mbt het Jeugdzeilen

Wat “krijg” ik voor het lesgeld?

Het lesgeld dekt de lopende kosten die wij als Vereniging moeten maken om een veilige en aantrekkelijke lesomgeving te faciliteren. Denk daarbij aan afschrijving voor BB motoren en begeleidings-rubberboten, lesmaterialen, lopende kosten zoals brandstof, CWO bijdrage en ook bokalen voor de afsluitende Harington wedstrijd.

Hoeveel bedraagt het (ouder) lidmaatschap van de Hoofdvereniging?

Zie informatie Tarieven Jeugdzeilen.

Ik kan zelf ( als ouder) niet zeilen! Hoe kan ik dan wel actief bijdragen aan de club?

Enthousiasme en een “handen uit de mouwen” mentaliteit zijn de belangrijkste voorwaarden. Alles is aan te leren en bij de indeling van de instructeurs/begeleiders wordt hier rekening mee gehouden. Zodoende vindt er ook kennis-overdracht plaats. Daarnaast zijn er ook andere taken zoals helpen op de wal, onderhouden van materiaal en  bardiensten.

Wanneer wordt er niet gevaren?

Ga er maar van uit dat er (bijna) altijd gevaren wordt! Alleen bij serieuze onweersdreiging of storm gaan we niet het water op. Die zeldzame dagen worden gebruikt voor een stuk theoretische kennis-overdracht. De les gaat dus altijd door.

Welke kleding heeft mijn Bengel nodig?

Goede kleding is belangrijk! Als uw kind het koud heeft of nat wordt gaat de lol er snel af en kan ook angst snel opkomen. Ideaal is een wetsuit met surf/zeilschoentjes en een windstopper (jackje). Een reddingsvest is verplicht vanaf het moment dat kinderen zich nabij of op het water gaan begeven. Met een reddingsvest wordt hier expliciet een vest met kraag bedoeld! Als een kind wat meer zeilervaring heeft zeilt een zwemvest (zonder kraag) prettiger.

Ik heb een ander type eigen boot voor mijn kind. Kan ik hiermee les krijgen?

Nee, helaas niet! De keuze voor de Optimist is bewust gemaakt. Als vereniging willen wij ook graag uniformiteit uitstralen naar elkaar en ook bij wedstrijdjes varen vergemakkelijkt dit de onderlinge uitdaging. Bij vragen, neem gerust contact met ons op.

Ik heb geen eigen boot. Kan ik er één huren?

Jazeker. Ga naar de pagina Tarieven Jeugdzeilen voor de kosten.

Ik wil wel actief bijdragen als ouder maar heb nog meer kleine kinderen die nog niet aan zeilen toe zijn. Kan iemand op ze passen als ik het water op ga?

Daarin kunnen we helaas niet voorzien. De verantwoordelijkheid van uw kind(eren) ligt bij U als ouder. Wel zijn alle ouders zich ervan bewust dat kinderen risico lopen en zullen, gezamenlijk, er op letten dat er geen excessen optreden.

Overige vragen?

Heeft u nog meer vragen, neem dan contact met ons op via liezdguej.[antispam].@rzvnaarden.nl

BINNENKORT

2024 Activiteit
27 maart
woensdag
20:00 tot
22:00
Voorjaars ALV
Het Behouden Huys
12 mei
zondag (deel 1 / 13)
12:00 tot
17:30
Jeugdzeilles
Clubhuis en Gooimeer
26 mei
zondag (deel 2 / 13)
12:00 tot
17:30
Jeugdzeilles
Clubhuis en Gooimeer
2 juni
zondag (deel 3 / 13)
12:00 tot
17:30
Jeugdzeilles
Clubhuis en Gooimeer
9 juni
zondag (deel 4 / 13)
12:00 tot
17:30
Jeugdzeilles
Clubhuis en Gooimeer

LAATSTE JEUGDZEILNIEUWS

Blije gezichten bij de Harington race

Afgelopen zondag was weer de laatste zeildag voor de jeugd. Traditiegetrouw wordt deze afgesloten met de Haringtonrace. De dag begon al goed met ee... Lees meer

Zondag 24 september Harington race

Zondag 24 september vaart de jeugd de Harington race! De planning is bekend! 10:15u inloop met koffie en thee10.30u allen aanwezigvoorbespreking ... Lees meer

Heerlijke 1e jeugdzeildag

Zondag 14 mei trapten we het jeugdzeilen 2023 met een prachtige 1e lesdag af. Het zonnetje scheen, de wind was rustig en afnemend (voor een aantal ... Lees meer

Aanmelden jeugdzeilen 2023

Wil je in 2023 ook komen jeugdzeilen? Dat kan in een optimist als beginner of al (enigzins) ervaren zeiler, of in een Splash of gezellig met z'n tw... Lees meer

CONTACT

Jeugdzeilen is bereikbaar via neliezdguej@rzvnaarden.nl