Antifouling wrap of verf - een milieuvriendelijk alternatief

Geplaatst op 21-10-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jurgen Schreij

FinsulateDe zomer zit erop en daarmee breekt het onderhoudsseizoen weer aan. Dat betekent voor velen ook het (twee)jaarlijks aanbrengen van de antifouling. Deze terugkerende klus is voor veel mensen een noodzakelijke maar zeker geen favoriete bezigheid. Er zijn inmiddels wat alternatieven om hier vanaf te komen. Sommigen hebben bovendien als voordeel dat ze het milieu niet meer belasten met de giftige verfdeeltjes die het water in slijten.

Omdat milieu en milieubelasting een hot item is, hebben we voorafgaand aan de ALV een bedrijf uitgenodigd dat een alternatief biedt. Rik Breur van Finsulate zal een korte presentatie geven over alternatieven voor de giftige antifoulingverf. Finsulate is eigenlijk een soort wrap om de boot en geen verf. Hij zal in de breedte vertellen over de diverse mogelijkheden en zal wat specifieke zaken laten zien van Finsulate. Er liggen al een paar boten in onze jachthaven die gebruik maken van Finsulate en inmiddels is het ook via de Scheepsdief te verkrijgen.

Na(ast) de korte presentatie is er ruimte voor vragen en wordt er een korte demonstratie gegeven. Als het weer meezit, zal er daags na de presentatie ook een zeilboot met Finsulate worden behandeld in de haven, om vanuit de theorie ook te laten zien hoe het in de praktijk verwerkt wordt. 

Wat ons betreft een leuke en leerzame ervaring waar je altijd iets van opsteekt, ook als je dit jaar niet van plan was je boot in de antifouling te zetten. Apart inschrijven is niet nodig. Kom gewoon iets eerder naar het clubhuis. De lezing begint om 19:00 en eindigt voor de start van de ALV. 
Wil je ook naar de ALV komen? Meld je dan hier even aan:

AANMELDEN ALV


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst