Clubhuisbeheerder gezocht

Geplaatst op 19-06-2022  -  Categorie: Algemeen

clubhuis-3Wat is er fijner dan na een activiteit even een drankje te drinken in ons Clubhuys, en bij te praten met je collega roeiers en zeilers? Velen van jullie vinden dat ook want we zien in het Behouden Huys vaak een gezellige drukte. De tap stroomt, de frisdrankjes staan koud, de nootjes op de bar. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar het vraagt wel wat voorbereiding en coördinatie. Kijken hoeveel drank er nog is, bijhouden wat de omzet bij een gemiddelde activiteit is, tijdig de juiste spullen in de juiste hoeveelheden bestellen, zorgen dat er barbezetting is. Eigenlijk allemaal voor de hand liggend. Maar het moet wel even gebeuren!

Afgelopen jaren heeft Otto van der Wal de schone taak op zich genomen het roeien en zeilen (vrij naar Frans Douqué) van ons Clubhuys op zich te nemen. Maar Otto heeft al meerdere malen aangegeven ondersteuning te willen hebben. Tot nu heeft zich helaas niemand gemeld. We zijn nu op het punt dat Otto er mee wil stoppen. En dan hebben we allemaal een probleem! Want zonder Clubhuysbeheerder geen Clubhuys. En zonder Clubhuys geen barinkomsten. En zoals op de ALV inmiddels een paar keer benoemd; de omzet van het Clubhuys is een grote inkomstenbron voor de vereniging. Dus misschien wel: zonder Clubhuys geen Roei- en Zeilvereniging Naarden...

Het probleem van een grote groep aanspreken is dat niemand zich individueel aangesproken voelt. Eerdere oproepen tonen dat aan. Op een avond of middag in het Clubhuys zien we echter dat bijna iedereen bereid is te helpen als hij of zij daarvoor gevraagd wordt. Even wat stoelen naar buiten, paar biertjes tappen, tafels verschuiven. Iedereen wil de handen uit de mouwen steken. Wat we alleen nog zoeken is iemand die het structureel wil coördineren. Want dat is het. Clubhuysbeheerder wil niet zeggen dat je alles zelf doet. Je moet er vooral voor zorgen dat de noodzakelijke dingen gebeuren. Dus we zoeken iemand met wat organisatietalent, die anderen aan zich weet te binden en die soms ook zelf de handen uit de mouwen steekt om wat werk te verzetten.

Dus hiermee wederom een oproep ook aan jou voor een beheerder voor ons Clubhuys. Als je twijfelt over de rol, of precies wilt weten wat het inhoudt, schroom niet en spreek iemand van het bestuur aan. Janneke, Jurgen of René kunnen je precies vertellen wat er zoal bij komt kijken. En natuurlijk kan en wil Otto je dat ook vertellen. En denk nu niet: ik sta er alleen voor. Het gaat er om dat je zorgt dat het gebeurt, niet dat je alles zelf doet.

In onze actieve vereniging moet een aantal mensen te vinden zijn, die, misschien ook wel juist met elkaar, deze taak op zich wil nemen. Zonder actieve vrijwilligers geen vereniging, en dat geldt misschien wel het meest voor de rol van Clubhuysbeheerder. Het bestuur ziet met warme belangstelling alle reacties tegemoet.


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst