De tocht naar Chatham 2023

Geplaatst op 05-03-2023  -  Categorie: Algemeen

uk-vlagWie wil er mee naar Engeland varen? Wie droomt er wel eens over om naar Engeland te varen? Dit jaar zou wel eens je droom waar kunnen worden.

Frans van Dommele (Waarschip 660 Tir na Nog) is van plan, dit jaar in augustus, om via België, Nieuwpoort over te steken naar Ramsgate. Na Ramsgate via de rivier de Medley naar Chatham en naar London. De lengte van de (verdere) reis staat open, net als de verdere route.

Zo zou een vervolg via b.v. de Zuidkant (richting Wight) of terug via de Oostkant (richting Lowestoft).kaart

 

Wil jij mee op reis (er hebben zich al circa 6 boten gemeld) of ben je gewoon nieuwsgierig hoe de voorbereiding voor dergelijke reis in zijn werk gaat? Kom dan op zaterdag 25 maart naar het Behouden Huys. Wellicht kan jij dan het plan mede vorm geven en het uiteindelijke plan te “smeden”, zodat alle voorbereidingen getroffen kunnen worden voor een mooie, geslaagde en vooral veilige tocht.

 

Op deze zaterdag komt er een ervaringsdeskundige, die ons uitleg kan geven over alle Douaneformaliteiten en Inklaringspapieren. Tevens zal er een presentatie zijn over de oversteek van Nieuwpoort naar Ramsgate, uitgebreid met het stroomgebied van de Theems. Daarna zal er voldoende ruimte zijn om vragen te bespreken met elkaar.

Aanmelden


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Edwin de Buijzer
21 mrt 2023 09:52

Lijkt me leuk, maar is er ook al zicht op of er gezinnen (met kinderen) mee gaan?

René Kemps
05 mrt 2023 20:02

Leuk Frans ik wens je een mooie vaart toe!

Frans van Dommele 13 mrt 2023 13:44
@René Kemps 05 mrt 2023 20:02

Thnx! Gaat lukken!