Geweldige hooikistrace!

Geplaatst op 28-05-2022  -  Categorie: Wedstrijdzeilen  -  Auteur: Bert-Hylke-RenĂ©

startOp Zaterdag 21 mei werd de Hooikist 2022 van de R&ZV Naarden gevaren voor leden van de Club en Ligplaatshouders van Jachthaven Naarden, die eens wilden proeven aan de nautisch verantwoorde gezelligheid van de vereniging. Het inschrijfgeld was Gratis, Nada, Noppes voor Niks. En daarom kreeg je veel waar voor je geld.

wedstrijdbaanOm 11.00 uur Palaver door de Voorzitter van de Wedstrijd Commissie Xander. De Baan die gevaren ging worden kwam binnen op de app. Het was een mooi rondje van circa 16 mijl via de Sport K om Pampus heen en om de P2 bij Blocq van Kuffeler terug naar het Gooimeer.

startschotDe Start was als gebruikelijk de startlijn van de WAC, tussen JHV 4 en JHV 5. Om precies 12.00.00 uur, voorafgegaan met een attentie toeter van 5 minuten voor. Er hadden zich 22 boten ingeschreven en het werd één start, allemaal in klap starten. Daggast  van de Windrose Jaelah had het dubbelloops geweer volgeladen en om exact 12.00uur, schoot zij iedereen weg. Gelukkig niemand te vroeg, anders zou er nog een keer geschoten worden, en dan leek het wel oorlog.

Het eerste stuk naar de brug, een kruisrak, met een kleine verlies slag. Onder de brug mocht de motor meehelpen. Na de brug motor uit en zeilen. De wind was stevig en alle boten hingen op een oor. Op naar de IJM16, en dan door naar de K4. Na de K4 viel de wind ruimer in en het ging minder hard waaien. De spinakers kwamen tevoorschijn (mits zij die hadden). Een mooi gezicht al die gekleurde zeilen. Bij Boei P2 Spi eraf en terug naar de vaargeul om onder de brug te geraken. Na de Brug op naar de finish waar Jasper al lag te wachten als finish-boot.

Om 17:00 uur begon de kadeborrel. Bij de R&ZV Naarden was een fust Bier gesponsord. En deze moest leeg. Je kunt geen risico nemen, kans op uitdrogen ligt altijd op de loer. Nadat iedereen geholpen had met het opmaken van de eerste Fust, werd het tijd voor de ceremonie protocollair. Het Podium kwam buiten en de BBQ werd aangestoken.

winnaarsDe winnende schepen kregen een staande ovatie en moesten op het podium plaatsnemen, voor de foto. De wedstrijdcommissie had Certificaten van de behaalde prijs, en ook nog een fles wijn. Na deze plichtmatige handeling werd de BBQ overvallen en er was meer dan genoeg eten voor iedereen. Nadat de hele voorraad op de BBQ was geweest, werden de lichten ontstoken, en kon het feest losbarsten binnen in de Clubruimte, met niet 1 maar 2 DJ’s: Lex & Suus. En het bleef daar nog lang onrustig. En het was maar goed dat de deelnemers op de boot of in een pipowagen bleven slapen. Want het zou onverantwoord zijn geweest, je nog op de openbare weg te begeven. De R&ZV Naarden kan terug kijken op een geslaagd evenement, wat naar meer smaakt. Al was het alleen maar, om te mogen BBQ'en en feesten.feestavaond


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst