Heerlijke 1e jeugdzeildag

Geplaatst op 16-05-2023  -  Categorie: Jeugdzeilen

Zondag 14 mei trapten we het jeugdzeilen 2023 met een prachtige 1e lesdag af. Het zonnetje scheen, de wind was rustig en afnemend (voor een aantal jeugdzeilers was het veel te weinig hoorden we aan het einde van de dag) en de sfeer was relaxt.

happy-trainers

Nieuwe kinderen, nieuwe ouders, vertrouwde gezichten en enthousiaste trainers. Het was weer lekker levendig op de zondagmiddag in de jachthaven. optimist

De beginnende zeilers (en hun ouders) zijn stap voor stap meegenomen in hoe het allemaal werkt bij ons, waar je de bootjes en materialen kunt vinden (en weer opruimen!) en zijn voor het eerst een optimist in gestapt. 

En de kinderen die al een jaartje mee draaien gingen al een stuk zelfstandiger met hun bootjes in de weer en waren al snel het water op. 

voorbespreken-op-de-wal

Leuk ook om te zien dat we dit jaar weer een flink veld met zwaardboten hebben: 4 laser Pico's en 4 Splashes.

En 3 van onze optimist zeilers waren in bij de combiwedstrijd op het Bovenwater in Lelystad. En daar hebben ze niet alleen lekker, maar ook top gezeild. Mooi begin van het nieuwe seizoen ook voor hen!

En terwijl de kinderen op het water waren, werd opruim-operatie deel 1 uitgevoerd. We gaan nu echt afstand doen van oud en versleten materiaal. We zijn dolblij met de 8 nieuwe optimist trailers die we via de Scheepsdief met een topdeal hebben kunnen aanschaffen. Met Pinksteren varen we weer en wordt tevens opruim-operatie deel 2 uitgevoerd (onkruid weg, vegen, etc).   

Iedereen kwam aan het einde van de middag met een glimlach weer terug in de haven. Zo zien we het natuurlijk graag.

picos-in-actie

Op naar een veelbelovend en heerlijk jeugdzeilseizoen!


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst