SRC Marifooncursus zeer geslaagd

Geplaatst op 22-04-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Martine MorriĆ«n

d9cd1eba-954b-46d0-8a00-6c926d54161d

Zaterdag 16 april was het zo ver! In het clubhuis werd een heuse marifooncursus gegeven.

12 enthousiaste deelnemers werden, door Geert-Jan van Aquaplanning, klaargestoomd voor het examen dat aan het einde van de dag werd afgenomen. 

Alle deelnemers hadden hun best gedaan op de voorbereidende online cursus. Geert-Jan gaf enthousiast les en beantwoordde al onze vragen. De online voorbereiding bleek zeer leerzaam te zijn geweest, want de theoriekennis van alle deelnemers was bijzonder goed!

Niet alleen de theorie kwam aan bod, maar ook het praktische aspect van marifoongebruik. Op alle tafels van de cursisten stond een oefen-marifoon. Met jeukende vingers wachtten de cursisten de uitleg over alle knoppen af. En toen kwam het verlossende woord: probeer het zelf maar even.

Vol enthousiasme duwden de cursisten op knoppen en verkenden ze de menu’s van de marifoons. Zelfs de ‘Distress-knop’ mocht worden ingedrukt, met een oorverdovend kabaal van 12 marifoons als gevolg.

Na het duwen op knoppen, werd er ook geoefend met het oproepen via de marifoon. Van Mayday tot Pan-Pan en van ‘All stations’ tot ‘radio check’. Alle mogelijke manieren van communiceren zijn langsgekomen en alle deelnemers zijn genezen van hun marifoon-angst.

Na uitvoerig te hebben geoefend, was het tijd om het examen te maken. De cursisten praatten na het maken van het examen na in de zon.

Een klein half uurtje later kwam het verlossende nieuws: Alle cursisten zijn geslaagd voor hun SRC-marifooncursus!

Wij wensen iedereen veel veilige mijlen en prettige marifoon-conversaties toe!


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst