Naarden pakt 2 podiumplaatsen bij ONK

Geplaatst op 03-04-2022  -  Categorie: Wedstrijdzeilen  -  Auteur: Fleur van Bladeren

Afgelopen weekend werden de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK)  J80s gezeild. Met een veld van 25 zeilboten waaronder enkele boten uit Belgie, Frankrijk en Ierland mee werd op het Gooimeer en het Markermeer gezeild.

Vrijdag 1 april werden de eerste wedstrijden gevaren. De thuisbasis was onze Roei- & Zeilvereniging Naarden, waarvandaan de boten in ijzige kou en een stevige wind vertrokken, terwijl her en der nog sneeuw lag. Een prachtig tafereel. Na de wedstrijden kon men in het clubhuis opwarmen en genieten van een heerlijk warm Indonesisch buffet.

trio-vrij-vrolijkZaterdagochtend vertrokken de J80s al vroeg richting het Markermeer voor een nieuwe dag wedstrijden varen in de ijzige kou en stevige wind. Zaterdagavond werd de dag afgesloten met een BBQ en live muziek. 

Zondag was de wind wat minder stevig en iets minder koud en werd de derde en laatste dag gevaren. Tegen het einde van de middag toen de zeilboten de jachthaven in Naarden weer aandeden was de wind gaan liggen en scheen het zonnetje lekker.

Jorrit Beekman en zijn crew werd overall 1e en werd daarmee Nederlands Kampioen. Ook Torsten Nullmeier en zijn crew met de ‘Joyride’ werd 3e. Twee knappe prestaties van Naarden!

‘Het was een geweldig feest’, aldus Bernard Holsboer, actieve J80 zeiler en inwoner van Naarden, ‘we konden voor het eerst sinds 2019 weer een ONK organiseren. Het is geweldig dat ook de nummer 5 en 6 van de WK 2021 in Denemarken met ons meezeilen. Fanatiek zeilen op hoog niveau met diverse deelnemers ook van de Roei & Zeilvereniging Naarden in een prachtig veld vol J80s. Ondanks de ijzige kou en flinke wind hebben we genoten’.

Een mooie start van ons jubileumjaar!

winners-onk2022

 

 

 

 

 

uitslag-onk-2022

 


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst