Nederlandse J/80 vloot kan rekenen op sterke concurrentie op eigen ONK

Geplaatst op 24-03-2022  -  Categorie: Wedstrijdzeilen  -  Auteur: Ellen Hamelink

Twirre BoogaardHet leuke aan een Open Nederlands Kampioenschap is dat deelname niet voorbehouden is aan de Nederlandse vloot. Dat er van de 24 deelnemers aan het ONK J/80 maar liefst zes uit het buitenland komen, is een ware verrassing voor de organisatie. Het ONK 2022 wordt gevaren van 1 tot en met 3 april op het Gooimeer en Markermeer, vanuit Naarden.

 

“Dat de Belgen er met drie boten bij zijn, is niet zo gek,” vertelt Bernard Holsboer, die samen met de andere bestuursleden van de J/80 Klasseverenging het ONK organiseert. “De Belgen varen al een aantal jaar mee in de Frostbite Cup, de wintercompetitie welke wordt gevaren vanuit Naarden. Maar nu komen er ook twee Franse deelnemers bij en Patrick O’neill uit Ierland!”

Zowel O’neill als de Belgische Jacques Lemaire wisten het de Spaanse armada tijdens het afgelopen Wereldkampioenschap in Denemarken als enige echt lastig te maken en eindigden als respectievelijk zesde en vijfde. Mogelijk dat ze het de Nederlandse ‘gevestigde orde’ op het Gooimeer en Markermeer lastig gaan maken...

Holsboer: “We denken dat iedereen staat te trappelen om weer een echte competitie te varen. Door de coronapandemie is dat de afgelopen jaren onmogelijk geweest. Het laatste ONK hebben we gevaren in 2019. Tijd dus voor een feestje!”

Naast de ongetwijfeld spannende strijd op het water om te titel Nederlands Kampioen, wordt het ook drie dagen feest in Naarden. Het walprogramma belooft gezelligheid, met dank aan de sponsoren van het ONK J/80: Quantum Sails, Messink Yachting, CFP Green Buildings / Sport NL Groen, Hoorn Maritiem en Deep Yachts.

 

Foto:     Twirre Bogaard
Tekst:    Ellen Hamelink - Hamelink Schrijfsels


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst