ONK 2024 in zicht!

Geplaatst op 02-04-2024  -  Categorie: Wedstrijdzeilen  -  Auteur: Ellen Hamelink | Hamelink Schrijfsels

Nog maar een paar dagen te gaan en dan breekt de strijd om de titel Nederlands Kampioen J/80 los. Van 5 tot en met 7 april 2024 vindt de ‘battle’ plaats op het Gooimeer en het Markermeer, vanuit de haven van R&ZV Naarden.
Naast de bekende teams die ook meestrijden in de Frostbite Cup verwelkomen we ook de Belgen en Fransen en zelfs een Duits team! De Nederlandse zeilers moeten dus flink aan de bak om de titel in eigen land te houden... In dit speciale nieuwsbericht zetten we de belangrijkste zaken op een rijtje voor de deelnemers en andere geïnteresseerden.

 

ZONDER SPONSORS GEEN ONK!

Ook dit jaar mogen we weer rekenen op onze trouwe sponsors. Samen zorgen we ervoor dat het programma zowel op het water als aan de wal niet alleen sportief maar ook bijzonder aangenaam is. Bij deze GROTE DANK aan onze sponsors:

cfp quantum 2 messink
lijnen scheepsdief 3

hoorn

BLIK OP HET PROGRAMMA

En wat staat er dan op dat sportieve en aangename programma? We horen het jullie denken. Naast uiteraard alles om het ONK volgens de regelementen in goede banen te leiden, is er voldoende te eten en vertier. Download het programma voor een volledig overzicht.

Download programma

 

NOG EVEN DIT...

Voor wie zich al helemaal heeft ingelezen, zijn onderstaande zaken geen verrassing. Toch halen we ze nog even aan ter herinnering:

CREW DECLARATION FORM
Deze moest een week voor de start van het ONK digitaal naar de organisatie worden gestuurd. Heb je dat nog niet gedaan? Wacht dan niet langer! Alle schippers hebben het formulier per e-mail en WhatsApp ontvangen.

CREW GEWICHT
Het ONK wordt gevaren volgens de internationale klasseregels. Dat betekent dat het gezamenlijke gewicht van de crew maximaal 350 kg mag zijn. De crewleden worden bij de registratie gewogen. Kom bij voorkeur met jouw hele team in 1 keer wegen om de registratie te vergemakkelijken!

NOR & SI
Zowel de Notice of Race als de Sailing Instructions zijn al enige tijd beschikbaar op de website van R&ZV Naarden. Beide documenten zijn voorgelegd aan het Watersportverbond en goedgekeurd. Mocht je vragen hebben over een artikel, geef dit dan bij voorkeur schriftelijk door via e-mail (uiterlijk 4 april). Daarbij moet wel worden aangemerkt dat de organisatie eigenlijk niet bij machte is om af te wijken van de NoR en SI, vanwege de goedkeuring van het Watersportverbond (zie ook het duimpje rechtsboven in de documenten).

VERZEKERING
In de Notice of Race is de regel opgenomen dat iedere deelnemende boot verzekert dient te zijn voor een bepaald bedrag. Bij de registratie wordt dit gecontroleerd. Zorg dus dat je de verzekeringspolis bij de hand hebt!

LIDMAATSCHAP
Alle boten die deelnemen aan het ONK dienen lid te zijn van de internationale J/80 klasseorganisatie. Het lidmaatschap kost 25 euro per jaar en kan bij de registratie worden voldaan. Daarna ontvang je een sticker (zie voorbeeld) welke op de spiegel van de boot dient te worden geplakt.

 

Meer info over ONK op deze website


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst