REMINDER: WAC openingsavond

Geplaatst op 29-03-2024  -  Categorie: Wedstrijdzeilen

jolbertWoensdag 3 april is de openingsavond van de WAC van 2024. We hebben tacticus en navigator Jolbert van Dijk (1993) bereid gevonden ons uit te leggen hoe we strategisch en tactisch een WAC baantje kunnen varen rekening houdend met weer en wind. Dus headers, trekkende walletjes en ‘moeten we door de wolk of om de wolk?’. We beginnen stipt om 19.30 uur. En als jij er wel bij bent maar de concurrentie niet sta jij al 1-0 voor, dus meld je z.s.m. aan via de website!

jolbert3Jolbert van Dijk (1993) is begonnen met zeilen toen hij 6 jaar oud was bij WV Bovenwater in Lelystad. Hij heeft meerdere wereldkampioenschappen succesvol in zwaardboten gevaren (regelmatig top 10). De afgelopen jaren is hij overgestapt op het Big Boat racen. Voor Jolbert begon het Big Boat zeilen bij de Team Heiner Talents. Zijn focus was toen al op de navigatie en tactiek. Daarna voer hij als tacticus bij ROST, het Rotterdam Offshore Sailing Team. Tijdens de Sprint Cup van de Ocean Race (2023) was hij navigator op het Austrian Race Project. Daarnaast doet hij ook vanaf de wal navigatie/routings voor andere schepen. Voor hem is het tactische spel aan boord, het mooiste dat er is. Jolbert heeft een master in Strategic Management gehaald aan de Erasmus Universiteit, maar heeft er voor gekozen om voor zijn droom te gaan: de Ocean Race en/of de America’s Cup te varen.

 

Na de lezing van Jolbert knalt Hylke er nog een nautisch verantwoorde pubquiz in waarbij weer een gratis jaar WAC zeilen te winnen is! (de schipper van de winnende boot dient wel lid van R&ZVN te zijn)

 

MELD JE HIER AANjolbert2


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst