Update zeeroeien

Geplaatst op 24-03-2024  -  Categorie: Roeien

Afgelopen maanden heeft er een wisseling van de wacht plaatsgevonden bij onze roeicommissie. Aimée van der Paardt heeft haar werkzaamheden als penningmeester overgedragen aan Jos Beerepoot die met E-Captain volle controle en inzicht heeft in onze financiën. Maarten van Kleef is helaas naar Bali geroeid en onze huidige voorzitter Otto Veldt is dit jaar te druk met zijn pensioenen. Hij draagt per 1 april het stokje over aan Otto van der Wal. De R&ZV Naarden dankt hen voor hun geweldige inzet en enthousiasme gedurende afgelopen jaren. De vacatures voor de roeicommissie zijn gelukkig snel opgevuld door Jan van der Veer en Gertjan Kegel. Met hun lange ervaring als
zeiler en roeier bij de R&ZV Naarden is de zeeroeicommissie goed voorzien.

Jan van der Veer

jan-vd-veerAls inwoner van het Naarderbos heb ik als vijfendertig jarige de voltooiing van de jachthaven Naarden en de start van de zeilafdeling van de R&ZV mogen meemaken.

Na de aanschaf van mijn nieuwe zeilboot een Friendship 25 "Vansskap" genaamd, heb ik samen met mijn broer en wat later 2 broers meer dan 30 jaar van de Woensdagavond wedstrijd mogen genieten. Ook mijn dochters zeilden wel eens mee in hun Vaurien. Dit waren mijn eerste watersport ervaringen en dat smaakte naar meer. Toen een aantal mede Naarderbos bewoners het idee kregen om een nieuw type (zee)roeiboot aan te schaffen gebouwd in Zuid Frankrijk, sloot ik me er, daarom, direct bij aan en werd mede-eigenaar van de Zeemeermin. Inmiddels roei ik dan ook al meer dan 20 jaar.

Als je als lid al zolang hebt geprofiteerd van de inspanningen van bestuurs- en commissieleden en hulpvaardige klussers, is het tijd dat ik ook mijn bijdragen ga leveren als Roeicommissielid. Bovendien heb ik ook hiervoor wat extra tijd ,sinds ik vorig jaar gestopt ben met werken.

Mijn gewenste rol binnen de Roeicommissie is (ook gezien mijn ICT achtergrond)

  1. Helpen bij het verbeteren van de boot-afschrijf methodes.
  2. Helpen bij voorkomende onderhoudswerkzaamheden.
  3. Het zoveel mogelijk ondersteunen van de oudere roei leden zodat deze leden zo lang mogelijk kunnen en willen(!) blijven door roeien
  4. En als laatste en belangrijkste: het opkomen van de belangen van de roeiers binnen de Roei en Zeilvereniging.

Gertjan Kegel

gertjan 2Op mijn elfde ben ik gaan roeien bij de Vestingroeiers in Naarden. Daar ben ik lid gebleven tot mijn 20e. Ik heb fanatiek wedstijd geroeid in de houten gladde 4 met stuurman bij de 14-16 ploeg en daarna bij de 16-18 ploeg in de houten 8 en Ik was 5 dagen in de week bezig met roeien. Zware indoortraining in de gymzaal van de Godelindeschool en outdoortraining over de Vestingwallen.

De mooiste evenementen waren de Head of the River, de Bosbaan wedstrijden en de NATRO ( Naarden-Tromp) wedstrijden en de gezellige grachtentochten vanuit “de Hoop” aan de Amstel.

Na het roeien ben ik fanatiek gaan zeilen eerst vanuit de Stichting in Huizen en later 10 jaar vanuit Muiderberg. Mijn eerste eigen zeilboot werd een nieuwe gele Sailhorse ( de “Yellow Danger”) gebouwd bij Cather in Friesland.
Met de Sailhorse ben ik voor het eerst zelf Eenheidsklasse gaan varen  en met de trailer door heel Nederland gecrost naar de mooie Sailhorse wedstrijden. De leukste wedstijden waren toch altijd de woensdagavondstrijden bij Naarden op het Gooimeer o.a. tegen de Randmeren en de F-Sixen van Frans Douque en Rob Vermeulen en niet te vergeten  de leuke “de Haringtonwedstijden”.

In deze periode (1989) ben ik ook lid geworden van de RZVN en jeugdzeiltrainer geweest o.a. samen met Rob Vermeulen en Ton Rolvink.

Mijn tweede Eenheidsklasse werd een FF-65, aangekocht in 1992, altijd in aanwezigheid en onder goedkeuring van mijn zeer ervaren zeilvader.
Dit is mijn mooiste zeilperiode geweest, 12 jaar met vaste bemanning op de trailer door heel Nederland. We waren in het Naarderbos met 7 FF-jes en hadden net als de J 80 groep een eigen start op de woensdagavond.

In 2003 heb ik samen met Bert Piels, Hans Colenbrander en Maarten van Oost de “ Naarden Open” op het Gooimeer georganiseerd, waarmee we met deze “The Sailsation of the Year” overal de pers hebben gehaald.

In het jaar 2004 hebben we met een aantal Founding Fathers onder de bezielende leiding van Joop Croonen de roeicommissie van de RZVN opgericht. Onze eerste boot was de “Gooimeermin”, die dus nu al 20 jaar in ons bezit is en nog steeds in goede conditie.

Na 25 jaar in de Mode gewerkt te hebben, ben ik op mijn 50e de Watersportbusiness ingegaan.
In mijn jachtmakelaardijbedrijf Home Port Yachts Central heb ik veel Grand Banks schepen mogen bemiddelen.
En nu zijn Meta en ik de gelukkige eigenaars van zo’n prachtig exemplaar. Wij hebben grootse plannen voor tochten naar Denemarken, Zweden en Noorwegen.

Mijn vrouw Meta is pas 5 jaar geleden begonnen met roeien en heeft volgens zeggen de mooiste roeistijl van ons vrijdagmorgenteam.

Wij roeien altijd naar de Zeemeeuw, alwaar wij niet eerder naar Naarden terugroeien, nadat wij uitgebreid onze vaste Onno-onderwerpen hebben behandeld.


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst