WAC Finale

Geplaatst op 23-09-2021  -  Categorie: Wedstrijdzeilen

groep-bbq-1170x600Afgelopen zaterdag streden we voor de laatste keer dit seizoen in de WAC. WAC staat voor Woensdag Avond Competitie; maar een finale op zaterdag leek ons als wedstrijd commissie een goed idee.
Vanaf 9:30 kon je in het clubhuis het bewijs van BBQ toegang halen en je bewijs van toegang (Corona Check) laten zien. Verliep gelukkig allemaal soepel onder het genot van een heerlijk bakje koffie.

We zouden om 11:25 de eerste start hebben, maar het was ontzettend mistig. Los van het gevaar in de vaargeul, is er bij mist ook nauwelijks tot geen wind. Kortom, we bleven lekker drijven voor de startlijn. Toen enkele X-en weer wat wind gingen pakken, besloten we de start aan te kondigen. We hadden een prachtig startschip bij de lijn liggen; een Steeler NG40.

steeler-1-420x261De race werd een drijfpartij, vooral of juist voor de wat zwaardere, langzamere boten; maar de nieuw uitgezette baan (St-60st-52b-51b-52b-finish tussen schip en 49) van 3 mijl was gelukkig voor iedereen te doen. Rond 14:00 uur was iedereen binnen. Een 2e race zat er voor de ORC niet in die middag, want wij wisten bijna allemaal, behalve Bert natuurlijk, dat we om 16:00 in de haven moesten zijn voor borrel/bbq en feest. Wel gingen de J/80’s nog een race varen ondersteund door de snellere ORC boten. De rest bleef lekker buiten dobberen en enkele schepen haakten aan bij de Comodo, die lekker voor anker ging liggen onder het genot van een biertje.

vloot-768x576

Ook de roeiers kwamen naar deze geankerde vloot en zo sportief als Jurgen (de “nieuwe” secretaris) is, stapte hij in de nieuwe Swift Coastal 4+. Otto en ondergetekende haastten ons naar de wal voor de ceremonie, waar de wethouder op ons stond te wachten. Zoals in een andere blog hier ook te lezen, werd Bert benoemd tot Erelid van onze vereniging. Hiephiephoera voor Bert !

De opening van de borrel werd door Xander uitgevoerd met een hartelijk dank aan het startschip. Hartelijk dank Evert-Jan Toonen voor het beschikbaar stellen van jezelf en je boot. Ook Eelco Zeilstra hartelijk dank voor je hulp op het startschip! Fantastisch dat jullie ons wilden helpen!

blauwe-vogel-2-768x576


Na de eerste ceremonie hadden we die middag ook de doop staan van De Blauwe Vogel, de nieuwste aankoop door de roeiers. Deze boot was al even bij ons in bruikleen, gedurende de reparatie van een andere boot, maar mag dus blijven. Nu kunnen we met deze 2e Swift Coastal 4+ onderling wedstrijden gaan houden en zijn we klaar om nog meer roeiers uit Naarden en omgeving te verwelkomen.Dankzij het heerlijke weer: weinig wind & prima zonnetje, konden we lekker buiten blijven met de bbq en de prijsuitreiking van de WAC. De finale was namelijk wederom spannend. Er kon nog van alles gebeuren rond de eerste 3 plaatsen en dat gebeurde ook.

Bij de J/80’s pakten Jive, Juul en Joyride (resp. 3e, 2e en 1e) plaats. Bij ORC A pakten Black Pearl (3), Yamahoela (2) en Climax (1) het podium. En in de ORC B waren het de Orion (3), Jeanne(2) en Lyra (1). Met name in de ORC en ORC B hing de uitslag af van de Finale dag, dus je kan je voorstellen dat het daar erg spannend was. Van harte proficiat allemaal. Hylke sloot de prijsuitreiking af zoals geen ander kan; met veel energie en bravour werden diverse gesponsorde prijzen weggegeven.


Het einde van de BBQ naderde en velen gingen op huis aan. Een klein clubje niet; die gingen nog even ouderwets door tot in de late uurtjes in het clubhuis.

Ik kijk terug,  en hopelijk met jullie, op een fantastische dag!

j80-wac-768x947orcb-wac-768x1024
orca-wac-768x892

 


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst