Winnaars van een bewogen J/80 winterseizoen zijn bekend

Geplaatst op 01-04-2022  -  Categorie: Wedstrijdzeilen  -  Auteur: Ellen Hamelink - Hamelink Schrijfsels

foto-bij-artikel-finale-fbc-2021-22Het winterseizoen 2021-22 zit erop voor de J/80 klasse. Maar liefst 28 teams hebben op het Gooimeer gestreden om de felbegeerde Frostbite Cup. Op zondag 20 maart mocht Bram Adema van team nJord de bokaal in ontvangst nemen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Op de laatste dag maakten een aantal ‘black flag’ procedures het nog behoorlijk spannend!

 

Na de eerste general recall hees het wedstrijdcomité de ‘black flag’. Toen er daarna nog een algemene terugroep nodig was, werden de ‘black flagged’ boten eruit gehaald en mochten niet meedoen met de nieuwe startprocedures, waaronder... nJord. Met maar drie punten verschil in het tussenklassement was het ongetwijfeld de bedoeling van de nummer twee - de JSB van Jorrit Beekman - om de genadeslag uit te delen. Echter kwam hij ‘maar’ als zesde over de finishlijn en kreeg bij de tweede start ook een valse start aangerekend.

 

Toen bij de laatste wedstrijd de voorlopige nummer drie - Oant sJen van Jilko Andringa - als eerste finishte, werd de vraag ‘Wie is de winnaar van de Frostbite Cup?’ nog even heel spannend. De nummers één (nJord) en drie (Oant sJen) bleven gelijk, maar de nummer twee was een ware verrassing: Red HerringkJe van het team van Egbert Vroom en Jan van Berne. Zij beleefden een waanzinnige slotdag en stoomden van de zesde plek in het tussenklassement door naar het podium.

 

De organisatie kijkt terug op een bewogen winterseizoen dat vooral werd gekenmerkt door veel rustig weer. Zo rustig dat de wedstrijd in januari niet kon doorgaan. Om vervolgens in februari verstoord te worden door de stormen die over het land raasden. Ondanks dat er daardoor maar vijf racedagen mogelijk waren in plaats van de geplande zeven, is de organisatie niet ontevreden.

 

“Het winterseizoen 2020-21 was volledig in duigen gevallen door de coronapandemie, dus we waren sowieso dankbaar dat we weer konden racen. Het weer hebben we nog steeds niet in de hand. Gelukkig maar. Wel was het fijn dat we de wintercompetitie voor het eerst gezamenlijk in het clubgebouw van de RZV Naarden konden afsluiten, zonder corona restricties. Dat was lang geleden!,” aldus Jos van der Drift, voorzitter van de J/80 klasseorganisatie.

 

Foto: Twirre Bogaard


Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst